Boerderij en erf AV

activiteiten | cursussen | vrijwilligersnetwerk | expositie | kaderavond |

Voorjaarsledenvergadering

De voorjaarsvergadering 2017 werd gehouden op dinsdag 18 april, zoals gebruikelijk in de kantine van WEA/Deltaland, Wilgenweg 8 in Groot-Ammers en werd bijgewoond door ruim 30 leden. Na het openingswoord van voorzitter Kees Bakker werden zowel het jaarverslag  en het financieel verslag 2016 als de begroting 2017 goedgekeurd.

Daarna was er een presentatie overe het Agrarisch Erfgoed in de Bollenstreek door mevrouw Marca Bultink.

 

Najaarsvergadering met excursie

De vergadering werd gehouden in boerderij annex ontvangstcentrum De Paardenstal in Schipluiden. Voorzitter Kees Bakker opende de vergadering, waarin hij een aantal zaken, die het afgelopen jaar gepasseerd waren de revue liet passeren. Daarin bracht hij ook de samenwerking met de Krimpenerwaard ter sprake, waarna hij het woord gaf aan de voorzitter van de Werkgroep Samenvoeging, Jan Brandwijk. Jan ging nog wat dieper in op de voortgang en gaf na enkele vragen uitleg over het doel en nut van de samenwerking. Vice-voorzitter Arie Bassa voegde hier nog enige informatie aan toe. Hierna genoten we van een prachtige lezing/ presentatie van Frits Ooststroom, kenner bij uitstek van het gebied. Na de smakelijke lunch werd een tweetal boerderijen bezocht. Als eerste de boerderij van B&E lid Piet Koorneef, waar we een rondleiding kregen, evenals in de tweede boerderij, waar met name de prachtige schilderijen een blikvanger waren. We besloten de reis in de voormalige buitenplaats Landgoed Op Hodenpijl, waar in een fraai voormalig kerkgebouw een schilderijententoonstelling kon worden bewonderd. Na een laatste kopje koffie/thee vertrokken we zeer voldaan huiswaarts.

 

Klik hier voor wat sfeerfoto's van de zeer geslaagde dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele reacties van deelnemers geven het succes van de tocht aan:

Als eerste nogmaals dank voor de prachtige dag naar Delfland.

Het verhaal van Frits was al enigszins bekend maar het bezoek aan de 2 boerderijen waren wel  het -toppertje- van de dag.

"Heel uitéénlopend qua inrichting maar wel heel bijzonder hoe beide families, elk op hun eigen manier ons historisch erfgoed in tact houden.

En dat we zo naar binnen konden lopen en mochten bekijken.

Dank aan degenen die deze dag mogelijk hebben gemaakt."

 

"Als eerste nogmaals dank voor de prachtige dag naar Delfland.

Het verhaal van Frits was al enigszins bekend maar het bezoek aan de 2 boerderijen waren wel  het -toppertje- van de dag.

Heel uit één lopend qua inrichting maar wel heel bijzonder hoe beide families, elk op hun eigen manier, ons historisch erfgoed in tact houden.

En dat we zo naar binnen konden lopen en mochten bekijken.

Dank aan degenen die deze dag mogelijk hebben gemaakt."

 

 

"Wat heb ik weer genoten van dat heerlijke dagje Midden Delfland. We boften wat het weer betrof. 

 

Zeer interessante boerderijen van de binnenkant mogen zien. Heerlijk gegeten.

 

In een woord TOP. Bedankt."